Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Husejere beskytter sig bedre mod indbrud

180Grader skiver at flere danskere er begyndt at erhverve sig våben til forsvar i hjemmet

I dag er det kun lidt over en tredjedel af husejerne, der angiver at de bor uden nogen for sikkerhedssystem i bolig, mens det sidste år var knapt halvdelen. Samtidig er danskerne i stigende grad begyndt at sikre sig mod indbrud og hjemmetyverier på andre måder. To procent fortæller således, at de har anskaffet sig skydevåben, mens seks procent er i besiddelse af andre våben som køller og pebersprays.

Det er en glædelig nyhed at danskerne er ved at vågne op. Bemærk, at da det er ulovligt at eje våben og pepparspray i Danmark, må det reelle antal af bevæbnede danskere være højere end angivet, da ikke alle stoler fuldt ud på, at deres svar behandles anonymt. Personligt er jeg dækket nogenlunde ind med et par baseball bats og en effektiv (men lovlig) kniv. Det vil dog ikke hjælpe meget mod et par hærdebrede voldsgalninge.

Anna Karina Nickelsen fra Det Kriminalpræventive Råd skal naturligvis hyle op om faren ved at beskytte sig selv, men hun taler mod bedre vidende. Forsvar med skydevåben er den sikreste måde at slippe fra et overfald med fysikken i behold, hvilket jeg også har tidligere har gennemgået. Var det Kriminalpræventive Råd derfor tro mod deres hensigt, ville de forlængst have foreslået en afskaffelse a våbenloven.

oktober 9, 2009 - Posted by | røveri | , ,

3 kommentarer »

 1. Der er nu noget om at det kan være ganske farligt at forsvare sig selv – specielt hvis ikke man kender til de små finesser i The noble art af selfdefence og har den nødvendige vilje til at føre forsvaret i sin yderste konsekvens.
  Eksempelvis kan tåre- eller pebergas være rigtig anvendeligt UDENDØRS, hvor du kan slippe væk. I et HUS eller en LEJLIGHED kan anvendelsen være fatal. To eller flere voldsfanatikere kan du kun pacificere ganske kort. Du risikerer selv at blive ramt af gassen, og dermed være et nemt offer overfor nogle MEGET hævngerrige gerningsmænd!
  Gas KAN med fordel anvendes indendørs, men så må du også være villig til at gå hele vejen, nemlig ved at nedkæmpe dem effektivt. Enten så de bliver lemlæstede eller dør af det.
  Under alle omstændigheder kan du være sikker på at selvforsvar straffes hårdt i Danmark.

  Kommentar af Danskeren | oktober 20, 2009 | Svar

 2. Du har en pointe, Danskeren. De forsvarsmidler (lovlige og ulovlige) som de fleste danskere har adgang til, er sjældent effektive og kan let fungere modsat hensigten. Dette er endnu en grund til at den danske våbenlov skal afskaffes, for skydevåben er og bliver det mest effektive middel til selvforsvar. Både fordi de kan bruges af enhver, uanset fysisk størrelse, og fordi en pistol virker betydeligt mere afskrækkende på potentielle forbrydere, end en dåse peberspray eller en kniv.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | oktober 28, 2009 | Svar

 3. Lidt OT :

  En fed video fra YT.

  Kommentar af Santor | december 25, 2009 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: