Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Leg med softguns er en overtrædelse af Våbenloven

To mænd på 27 og 32 år er blevet anholdt fordi de legede krig med deres softguns (som JP fejlagtigt kalder for luftpistoler), de sigtes nu for overtrædelse af våbenloven, fordi “våbnene” blev båret uden for lukkede baner.

Det hører med til historien, at politiet blev tilkaldt fordi de ansatte i den nærliggende 7-11 frygtede at der var et røveri under opsejling. Det kan man jo ikke bebrejde dem, slet ikke i disse tider. Men derfra og så til at sigte dem for brud på Våbenloven, der er edderrådme langt.

Det er jo helt grotesk hvor totalitær den danske stat er blevet. Det er jo softguns, for fanden. De skyder med plastickugler! Nu bliver mændene straffet for brud på en af de skrappeste love i Danmark, fordi de begik den frygtelige forbrydelse at lege krig med plasticvåben.

Jeg brækker mig!

Drabeligt våben (Bemærk de dødbringende gule plasctikugler).

Drabeligt våben (Bemærk de dødbringende gule plasctikugler).

Som en sidebemærkning til de som enten er for gamle eller unge til at have leget krig med softguns, kan det nævnes at jeg brugte en del af mine teenageår på at rende rundt i skoven og pløkke kammeraterne. Det kan godt give et blåt mærke at blive ramt, hvis man står tæt på, og det er vigtigt at bruge beskyttelsesbriller, men det er på ingen måde farligt. Man skal naturligvis være opmærksom på at man ikke rammer uvedkommende, men det gælder også for fodbold, håndbold, rundbold og mange andre aktiviteter. Hvornår har politiet sidst sigtet et fodboldhold for overtrædelse af våbenloven, fordi de spillede udenfor afmærkede fodboldbaner?

Reklamer

maj 23, 2009 - Posted by | Systemet | ,

8 kommentarer »

 1. Det må da være en aprilsnar udenfor sæson!

  De er dog ikke dømt endnu, og man må da sandelig håbe, at en dommer blankt vil afvise dette vrøvl og danne præcedens. Lur mig dog om ikke de bliver “mildt” dømt, hvorefter det skal være et fast indslag i politiets arbejde, at sikre at folk ikke leger med softguns. Det er jo ikke fordi de har mere fornuftige ting at tage sig til – såsom at spise donuts og drikke kaffe mens de ser på venstreekstremister, der splitter en gade ad i en fanatisk krig mod onde kapitalister og bilejere.

  Kommentar af Frihed | maj 23, 2009 | Svar

 2. Det er sgu kun iorden, hvis de bliver dømt.
  love er til for at blive overholdt. Og i denne situation, er det kun ok. de høre til på dertil indrettet steder. og ikke i private hjem. folk der gør den slags er jo sindsyge.

  som du selv skriver “kan give blå mærker” og hvis man leger krig i et privat hjem, og efter som at politiet er bleven tilkaldt. må det er jo have været i en ikke almindelig sitiuation. hvor folk ikke kan beherske sig. også kan den jo slå et øje ud. så håber da de for en “hård” straf

  Kommentar af Per | juli 11, 2009 | Svar

 3. Hej Per
  Jeg forstår som nævnt godt, at man tager en snak med dem hvis de skræmmer folk. Men at sigte dem efter Våbenloven er helt ude i skoven. Det er en helt uacceptabel reaktion fra myndighedernes side.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | juli 12, 2009 | Svar

 4. jeg en knægt på snart 18 år (om 2 UGER) jeg blev sigtet for overtrædelse af VÅBEN LOVEN pga. at en politi man syntes at han skulle ruiner min økonomi & søndag + jeg måske bliver nægtet dansk opholdstiladelse (permenent) fordi at jeg havde en gammel splatter/(luft pistol ifølge det han skrev) som enda var defekt I min skole taske. ja jeg ved godt den ikke burde være der men helt seriøst han kunne skuda godt se at det var en billig splatter til en 10’er i thailand som var i stykker & jeg havde hværken kugler eller noget på mig jeg havde endda glemt at den var der, hvis det ik var for at han fandt den. men næææh nej, jeg havde ikke stoffer på mig så noget sku jeg have en bøde for.

  Kommentar af victor ''våbensmugler'' | september 13, 2009 | Svar

 5. Hej Victor
  Det kommer desværre ikke som en overraskelse, der er mange lovlydige borgere som bliver chikaneret af myndighederne.
  Jeg vil anbefale dig at kontakte nogle af de store medier go fortælle din historie, så vi kan få flere af disse oplever ud i medierne.
  Jeg vil også meget gerne bringe din historie, hvis du er villig til at fortælle om forløbet.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | september 14, 2009 | Svar

 6. Softguns er ikke våben, de ligner dem bare. Som regel er de lavet i plastik og de skyder med små plastik kugler.
  At begynde at betragte dem som våben er jo helt hen i vejret.
  Og uanset hvor gammel man er, er det stadig bare legetøj. Men man bør selvfølgelig finde egnede steder at lege med dem, så man ikke genere nogen.

  Kommentar af Tom Nitzsch | december 10, 2009 | Svar

 7. Er det rimeligt at jeg ikke kan gå ud i min have uden sikkerhedsbriller, og hvad med alle kuglerne, de ser ikke ud til at være let forgængelige, og er det rimeligt at jeg skal gå og samle dem op i min have, nu bor jeg ud til et åbent område, og jeg har ikke været ude for at de skyder efter mig, men de gemmer sig ved hjørnerne af hækkene, og ænser kun deres leg.
  Og nu vi er ved de sure opstød, deres cigaretskodder smider de også bare fra sig.

  Kommentar af Solrød Strand | maj 2, 2010 | Svar

 8. Hej Solrød Strand.
  Nej, det er klart at på din grund der bestemmer du. Hvis du ikke vil have at folk færdes, endsige leger krig, på din private grund, så er du i din gode ret til at forbyde det.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | maj 18, 2010 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: