Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Er forbryderne ligeglade med loven???

I Danmark er det forbudt for civile borgere at have skydevåben, for vi har jo politiet til at beskytte os og desuden betyder en liberal våbelov jo flere forbrydelser. Det ved enhver, som ikke har sat sig ind i sagerne.

JP bringer en historie om et ægtepar som blev udsat for et af disse moderne hjemmerøverier, hvorefter de trykkede på en overfaldsalarm og politiet troppede op (miraklernes tid er endnu ikke forbi). Hr. betjentene fangede endda den ene forbryder, men den anden havde en pistol som han brugte til at skræmme de uniformerede borgerbeskyttere til at indstille jagten.

Der er bare noget jeg ikke rigtig forstår. Vidste røveren ikke at det er ulovligt at have en pistol i Danmark, og hvorfor stoppede han ikke, da han fik besked på at overgive sig? Ved han ikke at det sætter statens evne til at beskytte borgerne i et dårligt lys?

Nogle gange får man det indtryk, at forbryderne er ligeglade med loven, kan det virkelig være rigtig?

Reklamer

maj 19, 2009 - Posted by | skydevåben, Systemet | ,

5 kommentarer »

 1. forbryder substantiv

  Betydning og brug
  person, der har begået en eller flere kriminelle handlinger ved at overtræde den juridiske lov.

  Jeg er ked af at sige det, men når du siger det så føler jeg lidt at du er lidt dum at høre på…

  Kommentar af Henrik Glarø | maj 19, 2009 | Svar

 2. Synonymer:
  delinkvent
  gerningsmand
  kriminel
  lovbryder
  lovovertræder
  misdæder

  enten er denne blog et elendigt eksempel på sarkasme
  eller er fremragende eksempel på idioti’

  Kommentar af Kenneth Berndt | maj 19, 2009 | Svar

 3. Kære RTSF
  Forbryderne er naturligvis ligeglade, fordi den ekstra straf de kunne få for våbenbesiddelse jo ikke kan mærkes, hvis de samtidig bliver dømt for andre overtrædelser. Våbenforbuddet er problematisk nok i sig selv, men skulle det endeligt mærkes, burde det særligt ramme folk med en kriminel forhistorie. I USA er det forbudt for tidligere straffede at besidde våben, og straffen for våbenovertrædelser er meget hårdere, hvis overtræderen også er tidligere straffet.
  I Danmark kan det derimod ikke mærkes, hvis man eksempelvis (1) Begår et hjemmerøveri; (2) Truer politiet eller beboerne; (3) Besidder et ulovligt våben. Fordi forbryderen alligevel forskylder straf for at overtræde andre love, kan han jo være ligeglad med den beskedne straf for ulovlig våbenbesiddelse. I Danmark lægger man ikke straffen sammen for forskellige lovovertrædelser, som bliver opdaget og pådømt på samme tid. Altså stor mængderabat, desto flere overtrædelser du bliver dømt for.
  Derimod vil en dom for ulovlig våbenbesiddelse jo ramme den i ellers andre henseender lovlydige borger. Urmageren fik jo flere måneders fængsel for våbenbesiddelse. Vores straffesystem og vores moralsk anløbne politiske kultur er derfor en gave til de værste kriminelle. Jeg kan ikke forestille mig noget andet land i verden, hvor staten så ensidigt tager parti for den kriminelle mod den uskyldige borger.
  På en måde er Danmark og de dekadente europæiske lande faktisk værre end lovløse områderher. For her savner staten ikke magtmidler, når den skal tryne den uskyldige borger, hvad den gerne gør, mens at tilstandene i mange lovløse områder, blot er lig med et fravær af et magtmonopol, hvilket trodsalt giver det uskyldige offer en mulighed for at bevæbne sig.

  Kommentar af PerH | maj 19, 2009 | Svar

 4. @ Henrik Glarø
  Jeg er ked af at sige det, men intelligente mennesker forstår ironi. De forstår også pointen, at forbrydere naturligvis er ligeglade med våbenloven og at den derfor kun har negativ effekt på kriminalitetsraten.

  @ Kenneth Berndt
  Flot arbejde med at slå op i en synonymordbog. Du skal nok blive til noget når du bliver stor.

  @ PerH
  Præcis, det var netop pointen. Forbryderne er bedøvende ligeglade med lovgivningen, hvormed Våbenloven kun afvæbner lovlydige borgere. Dermed er det kun forbryderne som er bevæbnede, mens alle andre er “sitting ducks”, ikke mindst når politiet heller ikke kan (eller vil) stoppe forbryderne.
  Du har derfor også helt ret i at Danmark er blevet lovløst land, hvor forbryderne kan gøre som de vil, mens gode borgere må finde sig i at blive mishandlet på det groveste.
  Desværre er der mange andre lande i Europa som har lignende lovgivning.

  I øvrigt. Du har efterhånden skrevet en del relevante og velovervejede kommentarer, hvis du en dag får lyst skal du være mere end velkommen til at skrive nogle indlæg her på bloggen. Der trænger til at komme gang i debatten om retten til selvforsvar.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | maj 19, 2009 | Svar

 5. Kære RTSF
  Tak for tilbuddet. Ved lejlighed kunne det være interessant at bidrage med et indlæg. Der er så mange synsvinkler, som fortjener en nærmere kortlægning. En af mine kæpheste er menneskerettighedsdyrkelsens skadelighed for perceptionen af sunde moralske sondringer. Når tid og arbejde tillader det, vil jeg vende tilbage.
  I mellemtiden kan jeg anbefale min blog, hvor jeg redegør for min holdning til mange af disse problemstillinger.
  Dine bidrag her og over på Uriasposten har været en sand øjenåbner for mig, for selv blandt nationalkonservative hersker der en usund provinsialistisk indstilling til effektivt selvforsvar. Uden at nævne navne, må det siges, at nogle af dem hænger fast i humanismens hængedynd 😉

  Kommentar af PerH | maj 19, 2009 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: