Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Den belgiske stat dræber vuggestuebørn

I går formiddag blev en belgisk vuggestue udsat for et horribelt angreb. En psykisk syg mand gik direkte ind i vuggestuen og stak adskillelige børn og voksne ned med en kniv. I alt døde én pædagog og to børn, mens 10 børn blev såret. Også to pædagoger blev såret, da de forsøgte at stoppe manden.

Spørgsmålet er, hvor mange ville være sluppet med livet og førligheden i behold, hvis mindst én af disse to modige pædagoger havde haft adgang til en pistol? Hvor mange ofre er den belgiske våbenlov og de belgiske politikere dermed ansvarlige for?

Reklamer

januar 24, 2009 - Posted by | Systemet, vold | , ,

4 kommentarer »

 1. vil en sådan argumentation ikke blive mødt af spørgsmålet “hvad nu hvis en af pædagogerne var psykisk syg?” Jeg tænkte det samme da jeg læste nyheden men er dette ikke et forkert eksempel at bruge i denne debat? Det samme argument blev fremført i case – virginia tech.

  Jeg mener det er for specifikt. Bør enhver der har en ren straffeattest og er mentalt rask ikke have lov til at forsvare sig med nødvendige og rette midler, uanset profession?

  Kommentar af Mads | januar 25, 2009 | Svar

 2. Hej Mads.
  Tak for din kommentar. Jeg er dog ikke sikker på at jeg forstår hvor du vil hen. I andet afsnit svarer du jo næsten på spørgsmålet i første afsnit. Hvis en af pædagogerne var psykisk syg, ville vedkommende naturligvis ikke have lov til at bære skydevåben. Endvidere bør man naturligvis være meget forsigtig med at ansætte psykisk syge pædagoger til at passe børn, uanset om vedkommende har adgang til skydevåben eller ej.

  Jeg er naturligvis helt enig i, at det ikke kun er folk inden for en bestemt profession der har ret til at kunne forsvare sig selv. En bevæbnet forælder kunne lige så vel have stoppet galningen, men der meldes intet om hvorvidt der var forældre til stede på gerningstidspunktet. Kun om to modige pædagoger som turde at handle, men som endte med at blive såret, fordi de ikke havde midlerne til at kunne forsvare børnene.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | januar 25, 2009 | Svar

 3. Undskyld sent svar. Jeg kan godt se at jeg nærmest selv skriver svaret. Jeg husker at der vidst nok på Virginia Tech var en af lærerne der havde et våben liggende i sin bil. Han måtte ikke tage det med ind på skolens område da dette var forbudt. Det kunne jo som du skriver ovenfor have ændret meget hvis han havde haft sit våben på sig. Det hele understøttet vel bare den gode gamle sætning – “When you outlaw guns, only outlaws have guns”.

  Kommentar af Mads | februar 4, 2009 | Svar

 4. Ja, langt de fleste skoleskydninger kunne desværre være blevet stoppet af elever og lærere, hvis ikke det var for de tåbelige “gun free zones” hvilket naturligvis er en åben invitation til enhver galning.
  Hvem har nogensinde hørt om våbenmessemassakrer eller skydebanemassakrer? Det sker aldrig, for der kommer forbryderne ikke langt med deres forehavende.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | februar 4, 2009 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: