Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Vi er frie mennesker, fri os for våbenlovgivningen

Af en eller anden grund er det åbenbart gået min opmærksomhed forbi, at Mikkel Wrang, som er næstformand for Konservativ Ungdom, forsøger at åbne for en friere våbenlovgivning. Wrang har bl.a. startet en FaceBook gruppe med den lange titel “Vi er frie mennesker, fri os for våbenlovgivningen“.

Det er min personlige overbevisning at FaceBook grupper udelukkende er en måde at signalere til sine FaceBook venner at man er af den ene eller den anden overbevisning, uden at det ellers gør nogen forskel for samfundet. Men derfor er det alligevel positivt at konstatere, at der er flere forsøg på få gang i en debat der normalt er præget af den udbredte konsensus, at borgerne skal afvæbnes så meget som overhoved muligt, derfor kan jeg da også kun glæde mig over Mikkel Wrangs initiativ.

Her er beskrivelsen fra FaceBook gruppen:

Det er din ret at kunne forsvare dig selv og dine nærmeste, og det er din ret at kunne købe våben, der gør dig i stand til det. Politiet kan kun fange forbryderen efter forbrydelsen er begået – politiet vil aldrig kunne være der til at beskytte dig i gerningsøjeblikket.

Der er ikke fundet nogen sammenhæng, der siger, at flere skydevåben giver mere kriminalitet. Ofte viser undersøgelser det modsatte. Typisk bruges USA som eksempel på, at en relativ liberal våbenlovgivning giver mere kriminalitet, men internt i USA er der mindre kriminalitet i stater med en forholdsvis fri våbenlovgivning end i stater, der er meget restriktive, ligesom andre lande med en fri våbenlovgivning har mindre kriminalitet end både USA og Danmark. Det vidner om, at det er andre faktorer, der bestemmer kriminalitetsniveauet.

At fratage borgerne deres våben har gennem historien været noget af det første undertrykkende magthavere har gennemført af den grund, at det cementerer deres magtposition, og når det først er lykkedes er det langt nemmere at fratage borgerne resten af deres rettigheder, da de nu ikke kan gøre modstand. Det var fx tilfældet i Hitlers Tyskland, hvor alle jøder blev afvæbnet, ligesom enhver slave der bar våben i North Carolina blev straffet med 39 piskeslag.

Retten til at eje våben var ganske enkelt forskellen på at være slave og på at være et frit menneske, og det er det stadig. Uden våben ligger dit liv i politikernes hænder og afhænger af, hvor meget DE synes, DIT liv blandt 5,5 mio. andre er værd. Uden våben lever vi på politikernes nåde.
Legaliser våben nu!

Det er jo ikke meget anderledes end hvad jeg har skrevet her på bloggen, men ikke det mindre godt at diskussionen kommer ud blandt folk, og de mange dårlige argumenter for at fastholde folk i et forsvarsløst fængsel bliver udfordret.

Reklamer

april 25, 2008 - Posted by | Uncategorized |

3 kommentarer »

 1. Jeg tror at det kommer ganske af sig selv. Befolkningen er ved at erkende at den ikke længere kan vente nogen beskyttelse fra vores såkaldte retssamfund.
  I samme omfang som samfundet svigter den pligt den har til at beskytte borgerne, vil disse, i nødværge, gribe til selvtægt.

  Kommentar af Danskeren | april 26, 2008 | Svar

 2. Ja, det er nok desværre den vej udviklingen går. Det er trist når staten ikke kan/vil opretholde folks krav på retfærdighed, så er det en helt naturlig (og rimelig) reaktion at folk tager sagen i egen hånd.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | april 26, 2008 | Svar

 3. […] et ungdomsparti taler om reformering af våbenlovgivningen Først var det KU, i weekenden bliver det måske også VU der ønsker, at vi afskaffer […]

  Pingback af Endnu et ungdomsparti taler om reformering af våbenlovgivningen « Retten til selvforsvar | juni 27, 2008 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: