Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Den danske åleruse

Jeg er klar over at det er lidt sent, men da jeg formoder at ikke så mange læser Pia Kjærsgaards nyhedsbrev, er der nok ikke den store skade ved at citere fra udgaven af den 7. april.

Hvis vi i Danmark skønner, at en udenlandsk statsborger er til fare for samfundet, er det indlysende, at denne, naturligvis bør kunne udvises af landet – i mine øjne behøver der slet ikke at være en ankeinstans for den beslutning -, for der er jo netop tale om et andet lands statsborger, der frivilligt opholder sig i Danmark, og som vi i Danmark administrativt har tilladt indrejse i landet – naturligvis på den baggrund, at vi formodede, at vedkommende ikke ville være til fare for landet. Viser det sig, at han alligevel er det, skal vi jo, ligesom vi administrativt har tilladt vedkommende at rejse ind, også administrativt kunne bede vedkommende om at forlade Danmark igen.

Her har Pia nemlig fat i noget af det helt rigtige. Det danske system er bygget op som en åleruse: Man får opholdstilladelse i Danmark gennem administrative procedurer, men hvis man skal smides ud, skal men reelt gennem domstolene. Det er altså let at lukke immigranter ind, men det er næsten umuligt at smide dem ud igen, hvilket måske forklarer hvorfor en opholdstilladelse er de facto lig med et statsborgerskab minus stemmeret.

En åleruse er lavet til at holde ålene fanget, og giver derved god mening, men det danske system burde ikke være opbygget efter samme princip.

Reklamer

april 24, 2008 - Posted by | lovgivning, Systemet | , ,

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: