Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

Sådan erhverver man sig et lovligt skydevåben

Våbentilladelse kan ifølge “Bekendtgørelse om våben og ammunition mv.” §36 “gives til personer, om hvis personlige forhold og hidtidige vandel, der ikke foreligger oplysninger, som gør det betænkeligt at imødekomme ansøgningen”. De fleste som er fyldt 18 kan derfor lovligt erhverve sig en riffel eller pistol med tilhørende ammunition.

Sådan gør du:

 1. Meld dig ind i en godkendt skytteforening under De Danske Skytteforeninger, Dansk Skytte Union eller Dansk Firmaidrætsforbund.
 2. Kom regelmæssigt til skydning, overhold foreningsvedtægterne, opfør dig pænt, og lad være med at opføre dig som en skydegal texaner.
 3. Efter to års medlemskab kan foreningens formand, på dine vegne, ansøge den lokale politimester om våbentilladelse til en riffel eller en pistol.
 4. Hvis ikke har haft de store konfrontationer med politiet (dvs. ren straffeattest), vil du i normalt kunne få våbenpåtegning, hvilket indebærer retten til at erhverve, besidde og opbevare riffel/pistol og ammunition i to år ad gangen, så længe du forbliver medlem af en godkendt skytteforening og overholder gældende lov. Din våbentegning gælder kun ét skydevåben, som er købt i en udvalgt våbenforretning.

Logun_axsor-1Det er i høj grad op til den lokale politimester, at vurdere hvorvidt du kan få tilladelsen, og da nogle politimestre er mere tilbøjelige til at give tilladelser end andre kan din bopæl have stor betydning for om du bliver godkendt.

 

Hvis man ikke har tid eller lyst til at rende til skydetræning (selvom det anbefales) så kan man anskaffe sig en Axsor luftriffel, der kan skyde 250/200 m/sek. for en pris af 6-7000 DKK – Man skal dog være opmærksom på, at politikerne er godt i gang med at inkludere disse kraftige luftrifler i den almindelige lovgivning om skydevåben, og dermed stille krav om våbentilladelse.

Reklamer

marts 13, 2008 - Posted by | lovgivning, skydevåben | , ,

2 kommentarer »

 1. hej hedder mo vil bare spørge omdet ulovliget er have en hav gevær hjem eller bare uden døres og ja er fyldt 18

  Kommentar af mo | januar 1, 2010 | Svar

 2. Hej Mo
  Det er desværre strengt forbudt at eje et gevær i Danmark, hvis du ikke har fået tilladelse.

  Kommentar af rettentilselvforsvar | januar 8, 2010 | Svar


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: