Retten til selvforsvar

For retten til at forsvare sig selv og sine kære

De gamle skal naturligvis straffes for være trygge

Ekstra Bladet kan i dag berette om en ældre dame som havde haft indbrud i sit hjem, mens hun havde været ude af huset. Da politiet ankom (som sædvanlig efter at forbrydelsen var begået) spurgte de om hun var bange for at tyven skulle komme igen. Nej, svarer den friske dame. Hun havde nemlig en salonriffel at forsvare sig med. Med sådan en i huset var hun ikke bange for forbrydere, kunne hun oplyse betjentene.

Men den slags midler til selvforsvar er som bekendt strengt forbudte i Danmark, hvor kun staten har retten til at forsvare borgene, uanset at politiet ikke kan være alle vegne på alle tider af døgnet. Derfor bliver damen nu sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og kan se frem til en dom baseret på våbenlovens § 10, stk. 1 og 2, som straffes med ‘bøde, fængsel indtil 4 måneder eller under skærpende omstændigheder fængsel indtil 2 år

Det er sandelig ikke let at være ældre i Danmark. Hvis ikke man straks bliver overfaldet og slået til plukfisk af forbrydere, så skal myndighederne nok sørge for at man bliver straffet indtil man kan gå de kriminelle i møde med åbne arme. Det var vel nok heldigt at vi fik beskyttet samfundet mod denne alderdomskriminelle kvinde, inden hun slog nogen ihjel eller røvede en bank – Eller endnu værre, tænk hvis hun havde følt sig alt for tryg i sit hjem. Godt at vi fik hende på bedre tanker.

Betjentene fulgte naturligvis bare loven, men det er så sandelig på tide at loven bliver ændret, så folk igen kan føle sig trygge i eget hjem.

Tak til ManInBurka @ Hodjas Blog for at henlede opmærksomheden på artiklen.

Reklamer

februar 8, 2008 - Posted by | skydevåben

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: